De kracht van een compliment!

"Hello, good morning, how are you? Long time no see!" Bah, wat overdreven, hoor ik je denken. Maar als je als nuchtere Nederlander een tijdje in Amerika woont en je bent ergens nieuw, dan voel je het alsof je in een heerlijk warm bad terecht bent gekomen met al deze positieve aandacht: "Hello, how are you? So nice to meet you, did you just move here? Where are you from?".

Tijdens mijn 5-jarige verblijf in Amerika, ben ik aantal eigenschappen van de Amerikanen erg gaan waarderen. Enthousiasme, optimisme en complimenteus zijn... het werkt echt! Hieruit blijkt de kracht van een compliment! Ik probeer ze daarom zoveel mogelijk toe te passen in mijn dagelijkse leven. Zowel privé als zakelijk, merk ik dat het positieve gevolgen heeft.

Zo begroet ik tegenwoordig lachend de bouwvakkers/ glazenwassers/ vuilnismannen en andere hartwerkende mensen die ik tegenkom. Leuk hoor, want je ziet aan hun gezichten dat ze dat niet verwachten en je krijgt leuke en vrolijke reacties terug. Zij blij, ik blij....

In het Inspiratie Magazine van Hutten een prachtig verhaal in een korte film dat de kracht laat zien van het compliment. ECHT DE MOEITE WAARD om een kwartiertje tijd voor vrij te maken!