Page content

Voordelen van Bedrijfsevenementen

Het belangrijkste van een evenement, wat hier ook de reden voor mag zijn, is dat je er je voordeel mee doet.  Hieronder vind je wat de voordelen  van evenementen zijn en wat ze voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

Haal er je voordeel uit

Een evenement zonder doel, is als twee tennissers die allebei niet willen winnen in een finale; niemand heeft er iets aan. Dit is bij een bedrijfsevenement precies hetzelfde. Een evenement voor jouw afdeling waar alleen een muziekje afgespeeld wordt en wat drank aanwezig is, is geld weggooien. Door er een doel aan te koppelen, zorg je ervoor dat er ook iets mee bereikt kan worden. En wat er bereikt wordt, moet in jouw voordeel zijn, maar wat zijn die voordelen van een bedrijfsevenement dan?

Vooroordelen van een bedrijfsevenement

Voordelen die er mogelijk mee bereikt kunnen gaan worden variëren van intern, naar extern. Een aantal voorbeelden staan hieronder weergegeven:

 • Het imago van jouw bedrijf kan verbeteren
  • Door een evenement te organiseren waar bijvoorbeeld wat voor goede doelen gedaan wordt, is dat goed voor het imago van uw bedrijf. Ook is het uitnodigen van omwonenden een voorbeeld van een mogelijkheid hoe het imago verbeterd kan worden.
 • Het verzuim kan ingeperkt worden
  • Doordat de werknemers zich meer toegewijd voelen tot het bedrijf, zullen zij zich hoogstwaarschijnlijk minder verzuimdagen opnemen.
 • De relatie met jouw klanten kan verbeteren
  • Door een evenement voor klanten te laten plaatsvinden, zullen zij jouw bedrijf beter leren waarderen, wat uiteindelijk kan resulteren in extra klanten of klanten die terugkeren.
 • De saamhorigheid kan verbeteren op de werkvloer
  • Waar saamhorigheid heerst hebben werknemers ook meer voor elkaar en het bedrijf over. Zij zullen hierdoor ook harder werken en wellicht betere kwaliteit leveren. Daarnaast kan dit ook een oorzaak geven tot minder verzuim.
 • Verhogen omzet is een voordeel dat er uiteindelijk door komt
  • Door op een evenement veel stakeholders uit te nodigen, is het mogelijk dat zij jouw bedrijf als potentiële partner zien of dat je aan hen klanten overhoud.
 • Er is mogelijk extra gratis publiciteit mee te genereren
  • Het geven van een evenement trekt veel aandacht op zich af, helemaal als het erg goed is. Publiciteit bereiken door middel van een evenement is dus zeker niet ondenkbaar.

Voordelen bedrijfsevenementen

Tot slot: waar het allemaal mee begint

Iedere doelgroep en betreffend doel heeft uiteraard zijn eigen evenement, dat is ook het mooie aan het organiseren van een evenement: het is gepersonaliseerd. Uiteraard is het ook mogelijk om de doelen te combineren. Het is dus van groot belang om een doel (of meerdere doelen) te koppelen aan je evenement. Dit zorgt voor een houvast, een punt om naartoe te werken en voor een begin. Een evenement kan een erg hoge toevoegde waarde hebben, als je het maar goed inzet. Dat begint dus eigenlijk bij het slot: het doel.

 

Hoe Excitement Events met dit gegeven om gaat is HIER te zien!

  Laat een bericht achter!

  Comment Section

  0 reacties op “Voordelen van Bedrijfsevenementen

  Plaats een reactie


  *