Page content

Wat is Storytelling?

Ieder bedrijf, persoon of merk heeft zijn eigen verhaal. Om dit verhaal zo sensationeel, vol met beeld en pakkend toe te passen, wordt er gebruik gemaakt van storytelling. Storytelling is dan ook de meest natuurlijke vorm van communiceren. Verhalen zijn immers een middel voor mensen om zich te uiten en begrip te krijgen van anderen voor hun situatie.

Het kenmerk van een verhaal is dat het een kop, midden en staart heeft. Dit houdt dus bijvoorbeeld ook in dat wanneer je tijdens je evenement je merk wil ‘vertellen’, dit dus ook een kop, midden en staart moet bevatten.

Maar wat wordt er nu verstaan onder storytelling binnen evenementen?storytelling spreker

Tijdens je evenement kan je veel gebruik maken van storytelling. Hiermee kan je al beginnen tijdens het uitnodigingstraject. De schrijfstijl en de lay-out van de uitnodigingen vertellen al een verhaal op zichzelf. Hier begint dan ook de kop van je verhaal. Het verhaal gaat verder in het voortraject. Met elke reminder die verstuurd wordt kan weer een klein stukje verhaal verteld worden. Dit zodat je gasten steeds meer feeling krijgen voor het evenement. De spanningsboog stijgt dan ook. Je gasten beginnen onderling al te praten over wat er komen gaat. Tijdens het evenement zelf is het natuurlijk de bedoeling dat deze spanningsboog maar blijft stijgen. Want niets is zo erg als na een paar minuten al de aandacht te zien verslappen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een thema aan je evenement te geven. Dit zorgt ervoor dat jouw gasten zich in kunnen leven in het verhaal. Daarbij zorgt een thema er ook voor dat je gasten eerder over de drempel zullen stappen om los te gaan. Dit zorgt voor een ultieme sfeer. Ten slotte moet er een sluiter zijn die de staart van het verhaal vertegenwoordigd.

Een vooroordeel van storytelling is dat het alleen werkt bij grote evenementen. Maar niets is minder waar, ook in kleine en/of besloten evenementen kan storytelling worden toegepast. Want ook deze hebben een verhaal te vertellen.

 

    Laat een bericht achter!

    Comment Section

    0 reacties op “Wat is Storytelling?

    Plaats een reactie


    *