Page content

Catering, hoe regel je dat?

‘...Als de soep lauw is, is het toch een slecht evenement.’Catering bestek

Een van de alom bekende tegeltjeswijsheden luidt als volgt: “Al is de artiest nog zo goed en zo bekend, als de soep lauw is, is het toch een slecht evenement.” Hiermee wordt bedoeld dat de keuze voor catering jouw evenement kan maken of breken. Catering is tegenwoordig niet alleen meer een bijrol met een hapje en een drankje. Het is de hoofdrol gaan spelen binnen evenementen.

Cateraar kiezen  

Het is dus van groot belang dat je een goede keuze maakt wat betreft de catering, want zoals al gezegd weegt de catering zwaar in het eindoordeel van het evenement. Om een goed beeld te schetsen van wat voor soort cateraar je zoekt, is het handig om een eisenlijst op te stellen. Aan de hand van dit lijstje kan je makkelijker cateraars beoordelen en kiezen. Hierin beschrijf je onder andere wat je doel is betreffende catering, wat voor soort catering en wat je budget is. Hoewel deze eisen redelijk voor zich spreken, zijn er toch nog eisen die nog wel eens vergeten willen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de volgende punten:

 • Dieetwensen of maaltijdwensen (op grond van allergieën of religie)
 • Speciale gerechten voor kinderen of ouderen
 • Seizoensgebonden menu’s

Locatie

Naast eisen voor de cateraar zelf, moet er ook gekeken worden naar locatie eisen. Wat is er mogelijk op de gekozen locatie? Is daar voldoende materieel aanwezig voor je wensen? Hoe ziet de aankleding van de tafels eruit, doe je dit zelf ook laat je dit door de cateraar doen?

Ga verspilling tegen

Een ander punt van aandacht binnen besloten evenementen is vaak toch de verspilling, vooral van eten, door no shows. De sommige cateraars hebben hier zelf een oplossing voor, maar je kunt hier zelf ook wat mee doen. Zo kan je bijvoorbeeld 48 uur vooraf aan het evenement een SMS of mail uitsturen met een reminder van het evenement. Dit principe wordt in ziekenhuizen ook gebruikt en daar is het percentage no shows flink verlaagd.

Catering deel uit laten maken van een concept

Wat teCatering waitern slotte een goede optie kan zijn is het kiezen voor een cateraar die jouw concept kan verwerken in zijn presentatie en catering. Deze zijn er verschillende kwalitatief hoogwaardige in Nederland. Een tip hierbij is om de catering in je organisatie te betrekken. Zorg dat het type catering bij je verhaal past. Wil je meer creatieve ideeën? Dan is het vroegtijdig betrekken van een cateraar een goede optie. 

 

 

 

 

 

Bron: http://www.eventbranche.nl/nieuws/archief/evenement-organiseren-checklist-voor-evenementen-partycatering-8713.html

  Laat een bericht achter!

  Comment Section

  0 reacties op “Catering, hoe regel je dat?

  Plaats een reactie


  *